назад

Хустський центр налагоджує діалог з представниками місцевої влади

1   Дійти до кожної соціально незахищеної людини, забезпечити їй доступ до безоплатної вторинної правової допомоги – пріоритет у роботі Хустського місцевого центру. Саме задля цього поступово вибудовується механізм роботи команди центру.

    З метою налагодження ефективного діалогу між центром та органами місцевого самоврядування Хустський місцевий центр направив листи на ім’я голів районних державних адміністрацій Хустського, Виноградівського, Міжгірського, Тячівського, Рахівського районів, міських голів та до районних судів, що перебувають під юрисдикцією Хустського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. У кореспонденції роз’яснено повноваження центру та прохання довести дану інформацію до населення.

      23 липня в фахівці центру організували «круглий стіл» за участю представників управлінь соціального захисту населення, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які мають безпосередній зв’язок з вразливими категоріями громадян, щодо первинної правової допомоги.

      Директор центру Наталія Дубчак ознайомила учасників зустрічі про специфіку роботи центру та закликала до співпраці.

    Начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Віталія Молнар звернула увагу присутніх на те, що не всі громадяни, які звертаються до центру, потребують саме безоплатної вторинної правової допомоги задля представництва своїх інтересів у судах. Частина громадян потребує надання правових консультацій та роз’яснень. Якщо проблема особи лежить у досудовій площині, така людина скеровується до окремих установ чи організацій, що можуть допомогти у вирішенні її проблеми.

     Начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Мирослава Скляр ознайомила з порядком подання та розгляду звернень громадян – суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу. А також детально ознайомила щодо документів, необхідних для отримання безоплатної вторинної правової допомоги по кожній категорії соціально незахищених громадян, які згідно з ч.1 ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.


12