назад

“Хвилинка з юристом” на Охтирському радіо

На Охтирському проводовому радіо вчергове інформували громадськість правники Охтирського місцевого центру з надання БВПД. Черговий випуск «Хвилинка з юристом» присвячений актуальним юридичним питанням.
До відома слухачів донесено інформацію, що у зв’язку із загостренням ситуації з поширення коронавірусної інфекції з 23 березня 2020 року і до завершення карантину Охтирський місцевий центр з надання БВПД, а також Великописарівське, Лебединське та Тростянецьке бюро правової допомоги, що є структурними підрозділами центру, призупиняють особистий прийом громадян та надання адресної правової допомоги і повністю переходять на надання правових послуг дистанційно.
Крім того, правниця центру Марина Гаранжа роз’яснила про зміні у законодавстві щодо фізичної ідентифікації внутрішньо переміщених осіб на період карантину з питань одержання соціальної допомоги.
Також акцентовано увагу на правах та обов`язках громадян на період карантину, роз’яснено повноваження правоохоронних органів, зокрема, роз’яснено різницю між надзвичайною ситуацією та надзвичайним станом.
Далі інформування продовжили соціальні партнери – Охтирська міськрайонна філія Сумського обласного центру зайнятості. Фахівець Олексій Бейс пояснив порядок он-лайн реєстрації осіб, які знаходяться у пошуку роботи, та розповів про дистанційне консультування безробітних, які вже перебувають на обліку на період карантину.