назад

Інформаційна зустріч з керівниками медсестринських служб закладів охорони здоров’я Сумської області

Про те, як працюють центри та бюро правової допомоги, хто може скористатися такою допомогою, фахівці системи БПД Сумщини інформують різні цільові аудиторії, адже громадяни мають знати, де можуть захисти свої порушені права або отримати юридичні консультації та роз’яснення. Такої правової обізнаності потребують і медичні працівники. Тож, на базі медичного коледжу під час обласної конференції юристи Сумського місцевого центру з надання БВПД інформували керівників медсестринських служб закладів охорони здоров’я про те, як отримати правову допомогу, що гарантується державою.

Юрист Сумського місцевого центру з надання БВПД Богдан Сюркало ознайомив присутніх з видами безоплатної правової допомоги, роз’яснив, як представлена система БПД на Сумщині, де знаходяться центри та бюро правової допомоги. Також фахівець пояснив порядок надання такої допомоги, озвучив ті категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, розповів про діяльність мобільного соціального офісу.

Медичні працівники отримали інформацію щодо діяльності єдиного контактного центру системи БПД 0800 213 103, за яким у телефонному режимі можна проконсультуватися з юристом й отримати відповідь на правове питання.

Також присутні на конференції отримали інформаційні буклети системи безоплатної правової допомоги й контакти Сумського місцевого центру та бюро правової допомоги.