назад

Інформування учнів щодо протидії домашньому насильству

23 січня з метою запобігання вчиненню домашнього насильства в.о. начальника відділу «Монастирищенське бюро правової допомоги» Уманського місцевого центру з надання БВПД Олександром Нищиком проведено лекцію для учнів Монастирищенського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 5 на тему: «Протидія насильству в сім’ї».

Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» визначає поняття домашнього насильства – це діяння фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

Під час лекції учням та працівникам навчального закладу повідомлено про функціонування системи безоплатної правової допомоги, її основні завдання, роз’яснено зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права. Розповсюджено інформаційні матеріали.

Присутнім надано рекомендації щодо першої допомоги жертвам домашнього насилля та номер телефону національної “гарячої лінії” за яким можливо звернутися за допомогою: 0 800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного).