назад

Інтерактивна лекція для студентів Миколаївського ліцею

Права та обов’язки неповнолітніх, протидія насильству та можливості відновного правосуддя. Ці та інші теми охопили представники системи БПД Миколаївщини та ГО «Пенітенціарна ініціатива» під час інтерактивної лекції для студентів Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг.

Зокрема, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області Євген Мороховець розкрив питання медіації та її ролі у відновному правосудді на прикладі пілотного проєкту, що наразі реалізується в області. Нагадаємо, що проєкт з відновного правосуддя для неповнолітніх передбачає можливість звільнення від кримінальної відповідальності порушників, які вперше вчинили злочини невеликої або середньої тяжкості. Важливою умовою участі в проєкті є визнання підлітком провини за вчинене, відшкодування шкоди та проходження програми ресоціалізації.

Далі параюрист системи БПД Артем Кривцов акцентував увагу молоді на правах та обов’язках неповнолітніх. Принагідно, запросив до участі в проєкт «Школа волонтерів правової допомоги», що відбудеться 4 квітня 2020 року.

Довідково: Правопросвітницький проєкт “Школа волонтерів правової допомоги” спрямований на розвиток нового інституту волонтерів правової допомоги в місті Миколаєві, ознайомлення з роботою системи безоплатної правової допомоги, органів місцевого самоврядування та з діяльністю інститутів громадянського суспільства правового напряму.
Запрошуємо взяти участь студентів закладів вищої освіти віком від 16 до 35 років!
Кількість місць обмежена!!!
Реєстрація за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1BqjfsxLkiwaXLkNyZXv214g2Sn4oChGsg3fqWa1U_LI/edit