назад

Інтерактивна лекція для учнів 4 – 5 класів загальноосвітньої школи №5

Правопросвітницький захід у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» пройшов у Херсонській загальноосвітній школі № 5 для учнів 4-5 класів. Інтерактивну лекцію для дітей провели заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Олена Іпатенко та регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Оксана Тропіна.

Олена Іпатенко розказала про систему безоплатної правової допомоги, пояснивши, які правові послуги можна отримати і що всі діти мають право отримати не тільки первинну, але і вторинну правову допомогу.

Після відповідей на запитання дітей, Олена Вікторівна запропонувала переглянути розроблену презентацію та ролики системи БПД та ознайомила з Конвенцією ООН про права дитини.
Несподівано цікавим стало обговорення теми прав та обов´язків дітей,  юридичної відповідальності за протиправні вчинки.
Діти усвідомили, що держава захищає права дітей і створює всі умови для їх розвитку, здобуття освіти, охорони здоров´я тощо.

Учні дізнались і про Всеукраїнську акцію «16 днів проти насильства», у зв´язку з чим представниця системи БПД торкнулась теми насильства у шкільному середовищі, яка викликала зацікавленість дітей, бо вони ставили запитання й обмінювались думками щодо цієї проблеми.

Цікавою та змістовною була розповідь Оксани Тропіной щодо інституту Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

По завершенні заходу Олена Іпатенко вручила дітям буклети системи БПД.