назад

Каскадний тренінг адвокатів

kursyBVPD250x163Координаційним центром з надання правової допомоги у поточному році  продовжено роботу з розвитку професійної мережі адвокатів, залучених до надання вторинної правової допомоги, підвищення їх кваліфікації тощо. 

Метою розвитку такої мережі є проведення комплексного аналізу практики адвокатів, виявлення проблем, обмін досвідом між адвокатами, формування спільних стратегій і тактик захисту, підготовки методичних рекомендацій тощо. 

Однією з важливих форм такої роботи є проведення каскадних тренінгів адвокатів, що  дійсно сприяє удосконаленню системи вторинної правової допомоги.

На виконання доручення Координаційного центру, у м.Черкаси з 03 по 06 листопада 2015 року буде проведено каскадні тренінги для адвокатів Черкаської області на тему: «Особливості захисту у кримінальних провадженнях про злочини проти основ національної безпеки і військові злочини. Захист у кримінальних провадженнях про незаконний обіг наркотичних засобів. Здійснення захисту при застосуванні негласних слідчих (розшукових) дій».

Зазначений захід проводиться за сприяння Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, за участю представників Регіонального центру з надання БВПД у Черкаській області, Черкаського відділення ГО «Всеукраїнське  об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу», а також тренера-модератора Кузьмінського О.О., зокрема, адвоката, який з 2013 року (за сприяння проекту Ради Європи «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», Американської асоціації юристів Ініціатива з верховенства права) проходить відповідні навчання за окремими програмами з питань кримінального процесу та кримінально-процесуального законодавства України.

Один тренінг проводиться два дні. Учасники забезпечуються роздатковими матеріалами. 
За вимогами Координаційного центру, фактична кількість адвокатів-учасників одного тренінгу не має перевищувати встановлену кількість осіб, у зв’язку з цим,  адвокати запрошуються у наступному порядку:

03, 04 листопада 2015 року (перша група адвокатів):

  1. м. Черкаси (Амеліна О.С., Анашкевич Ю.І, Вовк А.І., Вакуленко О.П., Власенко К.Ю., Глембоцька І.В., Гаврильченко В.М., Гречаник О.В., Гриценко Л.О., Єременко С.Я., Єременко С.Г.,  Колотило Л.М., Коваль О.Є., Кушнір С.В., Кучер Ю.В., Малашевський К.Л., Левицький О.В., Ліннік М.С., Логвин О.О., Луценко Л.М., Нешенко О.Б., Ніжніков Д.В., Огородній А.Б., Постригань Т.Л., Панченко Ф.В., Руденко О.І., Руденко М.О., Радько Ю.М.);
  2. смт.Драбів (Колісник Л.О.);
  3. смт.Чорнобай (Данилевський М.О., Головня С.Д., Русяк І.Р.);
  4. м.Сміла, м.Кам’янка (Райнов С.Г., Геріх М.А., Карпов С.О., Погорілий Р.О.);
  5. м. Канева (Штих М.М., Шишка Р.І., Сліпченко С.А., Литвин В.П., Потієнко Т.М.);                       
  6. м.К.-Шевченківський (Гречуха В.І. Ріпа Л.О.);
  7. м.Городище (Кучеренко Н.В.);
  8. м.Шпола (Каракоця Р.В., Тишкевич Т.В.);
  9. смт.Катеринопіль (Замковенко В.М.).

05, 06 листопада 2015 року (друга група адвокатів):

  1. м. Черкаси (Ремша Д.С., Свистун Ю.Л., Сівов Ю.Ю., Солодкова С.І., Суботін Г.Г.,  Ткаченко В.Л., Топоров О.Л., Тимчук О.В., Хорошун С.А., Хворов В.В., Хомік С.Г., Хомік О.С., Цвіркун О.С., Черватюк Ю.В., Чорноіваненко Д.О., Шевченко А.Г., Шарая Л.О.);
  2. м.Золотоноша (Некоз М.М., Побиванець Ю.В., Федина О.В., Меньших М.О.);
  3. смт.Лисянка (Гнатюк М.А.); 
  4. смт. Маньківка (Слободянюк І.В., Дишлюк С.В., Костенко А.Є.); 
  5. м.Ватутіне, м.Звенигородка (Яровенко Ю.М., Кобринський В.О., Токар О.М., Терещенко Р.В.); 
  6. м.Тальне (Тригуб О.М.); 
  7. м.Умань (Гупало М.М., Білобабка В.В., Товстенко К.В., Кулібаба А.Б., Клібанська А.І., Клібанський О.Л., Прудивус М.А.); 
  8. м.Жашків (Євич С.П., Зелений Д.А.);
  9. м.Христинівка (Підліснюк В.Ю., Божко О.А., Маргарян А.Д.);
  10. м.Монастирище (Підчасюк В.Ю.);
  11. м.Чигирин (Курілович С.О., Поліщук Ю.А.). 

В подальшому адвокатам будуть видаватися сертифікати про участь у заходах підвищення кваліфікації за результатами участі у тренінгах.

Звертаємо увагу, що Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні, бере на себе витрати щодо харчування (кава-пауза, обід), проїзду учасників з інших міст до/з міста проведення тренінгу (відшкодовуються витрати на проїзд плацкартним або купейним вагоном потягу, автобусом та автомобілем за умови наявності квитків, рахунків на паливо в розмірі, що необхідний для проїзду з/до міста проведення тренінгу), проживання у готелі учасників з віддалених населених пунктів (за умови віддаленості їх постійного місця проживання від міста проведення тренінгу та відсутності транспортного сполучення, що дозволяє вчасно прибути на місце проведення тренінгу на другий день). 
 

Враховуючи вищевикладене, а також важливість питань, які потребують обговорення, просимо адвокатів:

  1. забезпечити обовязкову особисту участь у зазначеному заході, який проводиться за адресою: м.Черкаси, вул.Лісова Просіка, 2 у приміщенні конференц-залу готелю «Україна» (початок о 09.30 год., реєстрація учасників з 09.00 год.);
     
  2. до 12.00 год. 28 жовтня 2015 року підтвердити Регіональному центру з надання БВПД у Черкаській області (на електронну адресу office.cherkasy@legalaid.gov.ua або за тел.: 067 789 62 47 Тетяна Вікторівна) інформацію щодо участі у тренінгу.