назад

Керівництво Регіонального центру проводило навчання для начальників слідчих відділів Хмельницької області

DSCN3284     11.09.2015 року у приміщенні управління Міністерства внутрішніх справ України у Хмельницькій області керівництвом Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – директором  Центру Стьопіною Н.О. та заступником директора  Варфоломєєвою О.В. було прийнято участь у семінарі-навчанні для начальників слідчих управлінь, слідчих відділів та слідчих УМВС України в Хмельницькій області, метою якою стало обговорення проблемних питань взаємодії та співпраці задля забезпечення своєчасного та якісного надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях.

     В ході проведення семінару-навчання, директор Регіонального центру Стьопіна Н.О. звернула увагу слідчих Хмельницької області на зміни, які відбулися у Законі України «Про безоплатну правову допомогу» шляхом проведення презентації щодо суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу у цивільних, адміністративних справах, а також акцентувала увагу на підстави та порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги потерпілим та свідкам.

     Крім того, відбулося обговорення питань щодо особливостей дії доручень,  виданих Центром для здійснення захисту за призначенням адвокатам системи безоплатної вторинної правової допомоги. Доведено інформацію про оголошений конкурс щодо відбору адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

     Семінар-навчання за участю директора Центру проходив в доброзичливій обстановці, цікавою та активною була дискусія, оскільки у слідчих Хмельницької області виникло багато практичних запитань. 

     У даному заході також прийняли участь представники прокуратури Хмельницької області.

     Всього у семінарі-навчанні прийняли участь близько 150 осіб.

{gallery}img/novyny/krugli_stoli/11.09.2015_2{/gallery}