назад
19.12.16

КМУ прийняв рішення про збільшення фінансування оплати послуг і відшкодування витрат адвокатів у 2016 році

На засіданні Уряду у середу, 14 грудня, прийнято рішення про збільшення фінансування оплати послуг і відшкодування витрат адвокатів у 2016 році на 7 100 000 грн. Відповідне розпорядження зареєстроване за No 955-р від 14.12.2016.

Це стало можливим за рахунок скорочення адміністративних видатків центрів з надання БВПД на відповідну суму за пропозицією Координаційного центру з надання правової допомоги, підтриманою Міністерством юстиції та Міністерством фінансів.

Таке рішення, згідно вимог Бюджетного кодексу України, потребує погодження з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету і у разі реалізації дозволить уникнути виникнення позабюджетної кредиторської заборгованості перед адвокатами.

У разі погодження профільним комітетом ВРУ відбудеться зменшення обсягу видатків споживання за програмою 3603020 «Забезпечення формування та функціонування системи безоплатної правової допомоги» та, відповідно, збільшення обсягу видатків за програмою 3603030 «Оплата послуг та відшкодування витрат адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги» на суму 7 100,0 тис. гривень.

NB! 19 грудня Підкомітет з питань видатків державного бюджету підтримав перерозподіл 7,1 млн. грн. на оплату послуг та відшкодування витрат адвокатів з надання БВПД за рахунок економії коштів на адміністративні витрати. Засідання Комітету ВРУ з питань бюджету, який має остаточно погодити рішення КМУ, як очікується – відбудеться у середу 21 грудня.

Переглянути текст розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 грудня  2016 р. № 955-р


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook    YouTube YouTube    Google Google+  тTwitter