назад

Консультування жителів Маньківського району

31 жовтня, з метою виконання Меморандуму щодо надання безоплатної правової допомоги, укладеного між Уманським місцевим центром з надання БВПД та Подібнянською сільською радою Маньківського району, працівниками відділу «Маньківське бюро правової допомоги» проведено консультування осіб в приміщенні Подібнянської сільської ради з питань приватизації земельної ділянки та надання субсидії на житлово-комунальні послуги.
Іриною Миронюк роз’яснено, що громадяни набувають право власності на земельні ділянки із земель комунальної власності за рішенням органів місцевого самоврядування в межах їх повноважень, визначених Земельним кодексом України.
Безоплатна передача земельних ділянок у власність громадян проводиться у разі: приватизації земельних ділянок, які перебувають у користуванні громадян, одержання внаслідок приватизації державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, із земель державної і комунальної власності в межах норм безоплатної приватизації, визначених Земельним Кодексом.
Громадянин, зацікавлений у приватизації земельної ділянки, що перебуває у його користуванні, подає заяву до відповідного органу місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки комунальної власності відповідно до повноважень, визначених статтею 122 Земельного Кодексу України. Відмова органу місцевого самоврядування у передачі земельної ділянки у власність або залишення заяви без розгляду може оскаржуватися у судовому порядку.
Поряд з цим, Анною Яроцькою надано роз’яснення щодо порядку отримання субсидії на житлово-комунальні послуги, яку оформлюють на одного з членів сім’ї, на ім’я якого відкрито особові рахунки щодо сплати комунальних послуг. Субсидія надається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців. Розгляд комісією питання про нарахування субсидії на фактичну кількість людей, які проживають в будинку, здійснюється на підставі письмової заяви субсидіанта.
Серед присутніх поширено тематичні буклети системи БПД з контактними даними та адресою Маньківського бюро правової допомоги: смт. Маньківка, вул. Соборна, 14, тел.:( 04748) 6-36-03.