назад
27.09.21

Консультуємо киян з порушенням слуху

Правова допомога вразливим верствам населення – ключовий напрям роботи системи БПД. Під час консультування осіб з порушеннями слуху важливо зрозуміти правову потребу такої людини та надати їй якісну, кваліфіковану допомогу. Щоб покращити доступ цієї категорії осіб до правової допомоги налагоджена співпраця з Київською організацією Українського товариства глухих.

На запрошення організації фахівці Київських центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяли участь у загальноміській соціальній акції до Міжнародного дня глухих «Відзначення розквіту спільнот глухих».

Під час різноманітних культурно-освітніх та реабілітаційних заходів присутні мали можливість отримати правові консультації та дізнатися про можливості системи безоплатної правової допомоги у сфері захисту порушених прав.  За допомогою асистента з комунікації кияни з порушеннями слуху отримали відповіді на запитання, зокрема, щодо житлових проблем, встановлення факту родинних відносин  та приватизації земельної ділянки.

Ми прагнемо, щоб безоплатна правова допомога була доступною для кожного. Тому вуличні консультування є невід’ємним напрямком нашої роботи, під час якого кияни отримують якісну правову допомогу у громадських місцях, – директор Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Бреус.

Слід зазначити, що у червні на базі Культурного центру Українського товариства глухих розпочало свою роботу Правобережне київське бюро правової допомоги №4. Це приклад того, що ми прагнемо бути доступними для всіх громадян, у тому числі для людей з інвалідністю за ознакою слуху.