назад

Консультуємо лучан у межах проекту « Я МАЮ ПРАВО!»

Гідне життя напряму залежить від того, наскільки людина знає свої права та має можливість їх реалізувати. Саме задля цього, 12 червня 2019 року, заступник начальника відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ірина Кушпетюк та представник Головного територіального управління юстиції у Волинській області Микола Герасимик у громадській приймальні партнерів, що діє при Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки, консультували громадян. Захід відбувся у межах реалізації Всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!»

Під час прийому лучани дізналися про інформаційну кампанію «Відповідальне батьківство», мета якої – інформувати батьків щодо нових правил виїзду з дитиною за кордон, порядку отримання податкової знижки на розвиток дитини, послуги «Муніципальна няня», розміру, підстав та порядку нарахування аліментів, а також про особливості правопросвітницької кампанії “Поїхати з дитиною за кордон — легко!” загальнонаціонального проекту “Я МАЮ ПРАВО!”.

Разом із тим, мешканців обласного центру було поінформовано про систему безоплатної правової допомоги, що зорієнтована на потреби громадян та сприяє вирішенню їх проблем у правовий спосіб, а також про довідково-інформаційну платформу правових консультацій “WikiLegalAid”.

Оскільки незабаром, 28 червня 2019 року, українці відзначатимуть День Конституції України, то під час роботи громадської приймальні разом із партнерами було обговорено питання проведення в області спільних заходів.

Серед присутніх було розповсюджено буклети про систему БПД із контактними даними найближчого місцевого центру, флаєри “WikiLegalAid”, а також інформаційні матеріали із циклу проекту «Я МАЮ ПРАВО!»: «Відповідальне батьківство», «Поїхати з дитиною за кордон – легко!», «Отримуй аліменти!», «Виконання рішення суду: пам’ятка для стягувача», «Суд за участі присяжних».