назад

Кошти на утримання: як фахівчиня системи БПД Житомирщини допомогла батьку стягнути з сина аліменти

Батьки з часом потребують турботи і допомоги своїх вже дорослих дітей. Трапляється, що діти не хочуть дбати про своїх батьків. Так сталося і у житті Василя Гривуса (ім’я та прізвище змінені з етичних міркувань, – прим. автора). Як допогли чоловіку у Бердичівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги, читайте у нашому матеріалі.

Син Василя Гривуса, Петро, проживає разом з родиною у батьковій квартирі. Але жодним чином не допомагав. – На прохання батька сплачувати хоча б частину комунальних платежів завжди відповідав відмовою, – згадує фахівчиня Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Геращенко. – Чоловік має проблеми зі здоров’ям і прожити на невеличку пенсію, сплачуючи за лікування та комунальні платежі йому важко. Я зрозуміла, що якщо батько не може самостійно вирішити проблему і йому потрібна фахова правова допомога.

Тетяна Геращенко уважно вивчила всі матеріали даної справи склала позовну заяву до суду. В позові до суду було зазначено те, що чоловік має ІІІ групу інвалідності, систематично перебуває на стаціонарному лікуванні у зв’язку з загостренням хвороби. Згідно чеків на оплату комунальних послуг встановлено, що оплату здійснює він особисто. Таким чином син оплату комунальних послуг не здіснює, хоча і проживає у даній квартирі та добровільно кошти на утримання батька не дає.

Суд дослідивши всі викладені факти у позовній заяві виніс рішення щодо задоволення позовної заяви та ухвалив стягувати аліменти на утримання батька у фіксованій сумі. – За рішенням суду син має щомісячно сплачувати батьку 1500 гривень. Там де не працюють закони моралі залишається добиватись справедливості у суді. Коли ми виграли цю справу, я була щаслива, адже допомогла ще одній людини повірити у силу права, – резюмувала Тетяна Геращенко.