назад

IMG 3173-25 серпня 2015 року Тернопільським місцевим центром з надання БВПД проведено круглий стіл на тему “Безоплатна правова допомога – захист індивідуальних прав”. Учасниками круглого столу були представники громадських та правозахисних організацій, серед яких: обласна рада профспілки, ГО “Організація товариства глухих”, Тернопільська обласна спілка багатодітних, Тернопільська міська громадсько-молодіжна організація “Об’єднання сиріт м.Тернополя”, Логістичний центр допомоги бійцям АТО, Самооборона майдану Тернопільщина, ТОГО “Справа честі”, ГО “Автомайдан Тернопіль”, громадська та волонтерська організація “Спілка бійців та волонтерів АТО “Сила України”.

До учасників круглого столу із вступним словом звернулась Ірина Хондогій, директор регіонального центру за надання БВПД в Тернопільській області, яка ознайомила присутніх з роботою регіонального центру, досягненнями та результатами роботи з початку його діяльності. Про відкриття та роботу Тернопільського місцевого центру з надання БВПД та категорії осіб, які підпадають під надання безоплатної вторинної допомоги згідно ст.14 Закону України про “Безоплатну правову допомогу” повідомив директор центру Юрій Гордєєв.

Присяжний Андрій, голова ради профспілок повідомив, що консультації та роз’яснення з трудових питань надаються усім особам, які до них звертаються вперше, а захист надається лише членам профспілки. Коцовська Надія, голова Тернопільської обласної організації УТОГ довела до відома, що їхня організація надає консультації та послуги перекладачів для нечуючих громадян. Василів Ігор, голова ГО «Автомайдан Тернопіль» ознайомив присутніх, що основною їхньою роботою є боротьба з корупцією. Також представниками волонтерських та громадських організації, які надають допомогу воїнам АТО було обговорено питання мобілізації населення області. Яворський Андрій повідомив, що ТОГО «Справа Честі» надаються юридичні консультації бійцям АТО.

За результатами проведення круглого столу підписано Меморандуми про співпрацю.