назад

Круглий стіл до відзначення тижня Права

2015 12 08 kr StilДиректор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну взяв участь в засіданні круглого столу Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області на тему: «Захист прав людини в Україні. Реформи Міністерства юстиції України».

Учасниками круглого столу стали також представники Чернівецької обласної державної адміністрації, Апеляційного суду Чернівецької області, Державної пенітенціарної служби України в Чернівецькій області, Прокуратури Чернівецької області, Ради адвокатів Чернівецької області, студенти юридичних факультетів вищих навчальних закладів краю.

Захід проходив в рамках відзначення Всеукраїнського тижня права. Присутні на заході представники регіональних ЗМІ з цікавістю спостерігали за виступами учасників, інформація про які пізніше була широко представлена у новинах телеканалів.

2015 12 08 kr Stil1Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області наголосив, що завдяки функціонуванню системи безоплатної вторинної правової допомоги створено рівні можливості доступу осіб до правосуддя.

Разом з тим, Аркадій Мунтяну привернув увагу учасників заходу до непоодиноких випадків порушення прав осіб, затриманих за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення,  що до цього часу мають місце, та які відповідні органи  залишають без належного реагування.

Учасники круглого столу обговорили також питання децентралізації влади, взаємодії територіальних органів державної влади та органів місцевого самоврядування, які надають первинну правову допомогу, з центрами з надання БВПД Чернівецької області, в тому числі щодо залучення адвокатів та суб’єктів приватного права до надання правової допомоги територіальним громадам області.