назад

Круглий стіл на тему “Надання вторинної правової допомоги та децентралізація”

КРУГЛИЙ 1Директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну взяв участь  у роботі круглого столу на тему: “Надання вторинної правової допомоги та децентралізація”, який проходив в приміщенні Чернівецької обласної державної адміністрації 4 серпня 2015 року.

Засідання круглого столу відбулось за участі народного депутата України Олександра Дроздика. Також в роботі круглого столу взяли участь начальник Головного управління юстиції в Чернівецькій області В’ячеслав Хохуляк, директор Чернівецького місцевого центру Сергій Мінтенко, працівники органів юстиції області, представники громадськості, журналісти.

КРУГЛИЙ 2Народний депутат у своєму виступі акцентував увагу присутніх на питанні децентралізації в Україні в контексті надання державою адміністративних послуг населенню та, зокрема, забезпечення надання безоплатної правової допомоги.

В обговоренні питання щодо рівня забезпеченості доступу громадян Чернівецької області до вторинної  безоплатної правової допомоги А.Мунтяну зауважив, що після 1 липня 2015 року, коли на території області було відкрито додатково ще три місцевих центри з надання БВПД, доступність в отриманні правового захисту для громадян стала максимальною.

Начальник Головного управління юстиції в Чернівецькій області у своєму виступі наголосив на необхідність тісної взаємодії органів юстиції та центрів правової допомоги в питаннях надання первинної правової допомоги, з чим беззаперечно погодився директор Чернівецького місцевого центру з надання БВПД, аналізуючи перші підсумки роботи його центру за місяць.

Загалом захід пройшов у форматі гострих конструктивних дискусій, а присутні  журналісти друкованих видань та місцевих телеканалів мали змогу отримати відповіді на свої запитання.