назад

«Круглий стіл», як індикатор співпраці

Round board118 листопада 2014 року Львівський обласний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги за дорученням Координаційного центру правової допомоги Міністерства юстиції України, за сприянням всеукраїнської благодійної організації «Українська фундація правової допомоги» та за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження», Американської асоціації юристів, провів круглий стіл – «Співпраця заради якості безоплатної правової допомоги».

З вітанням до присутніх звернулися директор Центру Ігор Микитин та менеджер проектів Української фундації правової допомоги Оксана Тарапатова.

Презентацію «Взаємодія заради якості безоплатної правової допомоги», провела керівник відділу забезпечення якості правової допомоги Наталя Мелян.

При обговоренні презентації і «точок дотику» у роботі органів, які представлені учасниками «круглого стоглу», були підняті питання, що стосувалися співпраці та взаємодії слідства та суду з Львівським обласним Центром, видача доручень за постановами слідчих та ухвалами суду, відвідування судових засідань менеджером з якості (проблеми і перспективи), шляхи розвитку безоплатної вторинної правової допомоги та ряд інших.

Учасниками було визнано необхідність надання безоплатної правової допомоги, яка здійснюється Центром, безперечний поступ у її розвитку та можливі виклики при застосуванні.

Представники ГУ МВС України та керівництво Апеляційного суду Львівської області, на пропозицію Центру, погодились проводити спільні навчання з підвищення кваліфікації працівників правоохоронних органів області, адвокатів та всіх учасників задіяних до надання безоплатної правової допомоги. 

У жвавій дискусії та визначенні пріоритетів розвитку системи правової допомоги також взяли участь Голова апеляційного суду Львівської області Петро Каблак, заступник голови апеляційного суду Львівської області Василь Ревер, заступник начальника Головного управління юстиції у Львівській області Богдан Юськів, прокурор відділу нагляду прокуратури Львівської області Тарас Ковальчук, голова Львівської крайової організації Асоціації українських правників Галина Мельник, заступник голови ради адвокатів Львівської області Анатолій Копняк, начальник штабу ГУ МВСУ у Львівській області Юрій Гладун, т.в.о. начальника слідчого управління ГУ МВСУ Віталій Желізко, начальник управління громадської безпеки ГУ МВСУ Андрій Гребенюк, журналіст газети «Високий Замок» Омар Узарашвілі та адвокати, які надають безоплатну правову допомогу за контрактом з Центру Валерія Коломієць, Ростислав Каспрів, Зіновій Кравчук та Анатолій Микитишин.

За результатами дискусії учасники прийшли до висновку, що така форма спілкування, як «круглий стіл», цілком прийнятна і корисна для визначення проблем і шляхів їх розв’язання у системі безоплатної правової допомоги та домовились на майбутнє продовжити практику зустрічей за круглим столом.

При неформальному спілкуванні за філіжанкою кави учасники мали змогу насолоджуватися незвичною панорамою Львова, яка відкривається з тераси готелю «Швейцарський», де проходив «круглий стіл», дякуючи підтримці всеукраїнської благодійної організації «Українська фундація правової допомоги» та Міжнародному Фонду «Відродження».

IMG 5169Фото2