назад

Круглий стіл з нагоди відкриття центру правової допомоги пройшов у м. Голій Пристані

30 червня 2015 року о 14.00 год в актовій залі Голопристанської міської ради (м. Гола Пристань вул. Першотравнева, 41) відбувся круглий стіл на тему: «Безоплатна правова допомога – на захисті індивідуальних прав громадян” .

 

 

 

Місцеві центри забезпечуватимуть доступ до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для цілої низки соціально незахищених категорій громадян, таких як: малозабезпеченим (особам, чий середній місячний сукупний сімейний дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів), учасникам бойових дій (у тому числі, це стосується учасників АТО із відповідним статусом, та членів сімей загиблих), дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям та ін.

В роботі круглого столу взяли участь:

  • представники Голопристанського місцевого центру з надання БВПД,
  • представники Голопристанського районного управління юстиції,
  • представники органів місцевого самоврядування та виконавчої влади,
  • представники правоохоронних та судових органів, органів соціального захисту населення,
  • засоби масової інформації.

Директором Голопристанського місцевого центру з надання безкоштовної вторинної правової допомоги Дмитром Бабичем висвітлено детальну інформацію про відкриття та роботу центру.

Діяльність місцевого центру орієнтована, насамперед на задоволення потреб клієнта. Фактично місцевий центр є зв’язковою ланкою між громадянином і державою з питань забезпечення конституційного права кожного на правову допомогу.

Згідно п. 1,2,8-12 частини першої статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» місцевий центр забезпечуватиме доступ до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для цілої низки соціально незахищених категорій громадян, таких як:

  • малозабезпечені (особи, чий середній місячний сукупний сімейний дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів),
  • учасники бойових дій (у тому числі, це стосується учасників АТО із відповідним статусом, та членів сімей загиблих),
  • діти-сироти,
  • діти, позбавлені батьківського піклування,
  • біженці, та ін.

Усім цим незахищеним категоріям осіб будуть надаватися послуги адвокатів для представництва їх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах, а також потерпілим і свідкам у кримінальних провадженнях, якщо вони належать до категорій, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, як це визначено ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Послуги адвоката оплачує держава.

Місцезнаходження Голопристанського міського центру з надання безкоштовної вторинної правової допомоги – м. Гола Пристань пров.Курортний, 7.

Звертатися до центру за допомогою можуть не тільки мешканці Голопристанського району, а й мешканці Скадовського та Каланчацького районів Херсонської області.

Наприкінці роботи круглого столу було підбито підсумки, а всіх присутніх запрошено на відкриття Голопристанського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яке відбудеться вже завтра – 1 липня 2015 року.