назад

Киян навчатимуть, як самостійно відстоювати свої права в умовах воєнного стану

Фахівці Київських центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги розпочали серію  відкритих правничих лекцій для киян, під час яких будуть обговорюватися актуальні питання захисту прав громадян під час дії воєнного стану.

Ми прагнемо, щоб кожен киянин знав про свої права  і вмів їх самостійно захистити. Саме тому ми вирішили на постійній основі проводити правничі лекції на базі відкритого простору «Вцентрі хаб: Оболонь”, – підкреслила заступник директора Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Маньківська.

Під час першої лекції присутнім пояснили, які права людини обмежені з 24 лютого 2022 року, які покарання за порушення умов комендантського часу, що таке трудова повинність і залучення громадян до суспільно-корисних робіт під час війни та як відстоювати свої права, у тому числі у суді, під час воєнного стану.

Також юрист акцентував увагу учасників на те, що офіційно працевлаштованим громадянам, яких держава примусово залучила до виконання суспільно корисних робіт забезпечується оплата у розмірі, що не може бути нижчою від розміру середньої заробітної плати за основним місцем роботи. Тоді ж як безробітним за виконання суспільно корисних робіт забезпечується оплата не нижче від розміру мінімальної заробітної плати, встановленого на дату її нарахування.

В подальшому фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві та Правобережного київського місцевого центру з надання БВПД під час правових лекцій відповідатимуть на найбільш поширені запитання, з якими сьогодні  звертаються до сисьтеми БПД.

Нагадуємо,  щовівторка у відкритому просторі «Вцентрі хаб: Оболонь» за адресою пр. Оболонський, 22-А з 10:00 до 16:00 також можна отримати і безоплатну правову допомогу. Така допомога надається без попереднього запису.