назад

Студенти Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка, які вивчають іноземні мови, ознайомилися із системою безоплатної правової допомоги в Україні й отримали інформаційні буклети англійською мовою, які слугуватимуть не лише як інформаційний матеріал, а також будуть використовуватись у навчальному процесі під час вивчення теми «Право» у якості додаткової методичної літератури.

Начальниця відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру Олена Омельченко зустрілася зі студентами факультету іноземної та слов’янської філології. Разом з молоддю обговорили, які послуги отримують клієнти центрів та бюро правової допомоги, як проводиться правопросвітницька робота, а також як саме відбувається взаємодія з адвокатами, які здійснюють захист громадян у суді. Також молодь переглянула відеоролики з історіями клієнтів системи безоплатної правової допомоги.

Окрім цього, значну увагу приділили питанню булінгу в навчальному середовищі, адже студенти, які навчаються в університеті, у майбутньому будуть вчителями, тож поінформованість з цієї теми є вкрай важливою.

«Інформація, яку сьогодні почули наші студенти, є дуже актуальною. Правова освіта необхідна для всіх, у тому числі й для молоді. А з проблемою булінгу дійсно мають бути ознайомлені майбутні вчителі й знати, як реагувати та до кого звертатися за допомогою», – зазначила Наталія Голубкова, старший викладач кафедри практики англійської мови, заступник декана факультету іноземної та слов’янської філології, координатор ресурсного центру професійного розвитку вчителів англійської мови.

Довідково: буклет «Безоплатна правова допомога: правова допомога, що гарантується державою» перекладено мовами 15 національних груп, представники яких найчастіше звертаються до системи надання БПД. Переклад здійснено за підтримки україно-канадського проєкту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».