назад

Лубенський центр налагоджує співпрацю зі штабом допомоги АТО задля вирішення соціально-правових питань учасників АТО та вимушених переселенців

2015-08-10 11.49.23

В понеділок, 10 серпня 2015 року, начальник відділу взаємодії із суб’єктами надання первинної правової допомоги Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Паляниця Максим провів зустріч із волонтерами Лубенського штабу допомоги АТО.

Під час зустрічі Максим Паляниця розповів членам штабу про те, які саме категорії громадян мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, та які види допомоги вони можуть отримати в центрі. Штаб надає волонтерську допомогу учасникам бойових дій на сході України, які мобілізовані як в місті Лубнах так і в районі, а також вимушеним переселенцям. За словами волонтера Перекопного Костя Григоровича нерідко звертаються із питанням щодо правової допомоги, особливо що стосується демобілізованих та переселенців. Волонтер зазначає: «Задають питання переважно соціального характеру – до якого органу звернутись за тією чи іншою довідкою, де отримати соціальну допомогу та подібні».

За переконанням учасників зустрічі, співпраця має стати взаємовигідною та суспільно-корисною як для міста так і для регіону в цілому, адже територія діяльності центру окрім Лубенського району поширюється, в тому числі, і на прилеглі 8 районів – Гадяцького, Гребінківського, Лохвицького, Миргородського, Оржицького, Пирятинського, Хорольського, Чорнухинського районів та міста Миргорода.

        В Лубенському штабі допомоги АТО залишено довідкові матеріали щодо діяльності центру та розміщено інформаційний плакат, аби кожен відвідувач міг зафіксувати єдиний цілодобовий номер системи безоплатної правової допомоги в Україні та стаціонарні номери місцевого центру.