назад

Луганщина долучилась до акції 16 днів активізму проти гердерно зумовленого насильства

{gallery width=100 height=100 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/30_11_2018_2/30_11_2018_2_1.jpg{/gallery}

З нагоди старту щорічної Міжнародної кампанії «16 днів активізму проти гердерно зумовленого насильства» Сєвєродонецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги разом з бюро долучились до акції.

Метою заходу слугувало привернення уваги до проблематики гендерної нерівності в Україні, адже саме нерівність жінок і чоловіків є основною причиною насильства щодо жінок. Луганська область також відзначає цей день, оскільки проблема насильства стосовно жінок не оминає нікого і потребує об’єднаних зусиль держави, громадських та міжнародних організацій, для протидії цьому порушенню прав людини. 

Так 26 листопада 2018 року головним спеціалістом відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Сєвєродонецького МЦ з надання БВПД Чучман Тетяною до дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок в приміщенні Сєвєродонецького міжшкільного навчально-виробничого комбінату було здійснено інформаційне поширення матеріалів з контактними телефонами служб гарячої лінії до яких можна зателефонувати у разі вчинення насильства у сім’ї. З жінками установи була проведена профілактична бесіда з приводу того як не стати жертвою насильства.

Також до вищезазначеної події долучилось й «Рубіжанське бюро правової допомоги» Сєвєродонецького МЦ з надання БПД з нагоди старту щорічної Міжнародної кампанії «16 днів активізму проти гердерно зумовленого насильства» у м. Рубіжному, відбулось урочисте відкриття муралу, « Життя без насильства». До урочистого відкриття даного арт об’єкту, Фондом ООН в галузі народонаселення в Україні (UNFPA), були запрошені працівники відділу «Рубіжанське бюро правової допомоги». Метою події слугувало відкриття даної інсталяції, це стати символом миру та злагоди у кожній родині регіону та залишити відбиток долоні, як знак солідарності до неприйняття домашнього та гендерного обумовленого насильства. Тому даний мурал, був виконаний за ескізом учениці школи № 9, і мав на задумці залучити не тільки доросле, а й також юне покоління до боротьби з насильством, та його попередження в майбутньому. Під час заходу працівники бюро здійснили поширення інформаційних матеріалів, в рамках боротьби з насильством, роз’яснили про порядок та механізми захисту прав осіб, які постраждалих від домашнього насильства в рамках законодавства. І також надали контактні данні місцевих центрів, та бюро правової допомоги у Луганській області.

30 11 2018 2 3

30 11 2018 2 4

Працівники відділу “Кремінське бюро правової допомоги” приймали участь в акції «16 днів активізму проти гердерно зумовленого насильства» у м. Кремінна. До події були долучені працівники поліції соціальних служб та громадяни міста. Всім учасникам заходу були надані координати де кожна жінка може отримати допомогу та на честь події кожний надів браслет зі сленгом “Зупини насильство проти жінок»

30 11 2018 2 2

Всім учасникам заходу були надані координати Національна “гарячої лінії” з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації: 0 800 500 335 або 386 (короткий номер з мобільного).


Інформація про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях:

Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх

Контактний телефон: (057) – 705 – 03 – 52

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103

(цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України

Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua