назад
05.11.19

МАРШРУТИ БЕЗПЕКИ

Як не стати жертвою торгівлі людьми, подбати про свої права та безпеку під час поїздки за кордон, як розпізнати небезпеку вчасно – про це та не тільки йшла мова на тренінгу, учасниками якого стали фахівці системи БВПД Сумщини.

Тренінг організовано наприкінці жовтня нашим партнером – ГО «Калинове гроно» у рамках проєкту «Агенти безпеки» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Торгівля людьми – одна з найбільших проблем 21 сторіччя. Останніми роками кількість людей, що постраждали від торгівлі людьми, в рази збільшилася. З цією проблемою стикаються чи не кожна країна світу. На сьогоднішній день все більше людей, країн об’єднують свої зусилля у боротьбі з цим явищем.

Поширення інформації про проблему та способи її профілактики, інформування громадян про основні знання правил виїзду за кордон, поведінку під час перебування у інших країнах, можливість отримання допомоги у інших країнах – це вже початок боротьби.

Під час тренінгу його учасники обговорювали кейси, аналітичні дані, опрацьовували в малих групах такі питання як:

  • причини поширення проблеми;
  • способи боротьби та профілактики;
  • групи ризику;
  • правила безпечного працевлаштування та подорожування.

Власними секретами проведення успішного тренінгу ділився з учасниками його тренер – Олександр Полянський. Було обговорено методики подання інформації для кращого її засвоєння та ефективного використання у подальшому.

Учасникам з тематики протидії людьми представили настільні ігри – як інтерактивний ресурс з метою використання в навчальних закладах для різновікової категорії учнів та студентів. А от авторами соціально-настільної гри «ANTI TRAFFICKING» є ГО «Калинове гроно».

Протягом цієї гри її учасникам дається вибір для вирішення різних життєвих ситуацій, які можуть трапитися з громадянами в іншій країні.

Дізналися учасники тренінгу про використання методів кейс-стаді та коміксів у проведенні превентивної роботи, стали акторами у сценках форуму-театру, які підготували студенти Сумського державного університету. Мета учасників-акторів – знайти вихід із конфліктної ситуації, використовуючи різні способи комунікації.

На завершення учасників тренінгу привітала голова ГО «Сумське громадське коло» Ніна Чернявська та вручила їм сертифікати.

Більше інформації з питань протидії людьми можна дізнатися, завітавши на сайти

  • stoptrafficking.org,
  • 527.org.ua.

Більше правової інформації за Єдиним номером безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103

Телефон Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів
0 800 505 501 або 527