назад

Мешканців Староушицької ОТГ консультували із земельних питань

У межах реалізації програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України» 27 лютого в Староушицькій ОТГ працювала робоча група, до складу якої увійшли фахівці Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: Валентин Бартиш, Ганна Петрик, Альона Щенсна та Аліна Задорожна.

Представники системи безоплатної правової допомоги консультували мешканців громади з питань, пов’язаних із земельним правом.

На базі селищної ради Староушицької ОТГ фахівці надавали роз’яснення щодо порядку спадкування земельної ділянки, істотних умов договору оренди, порядку укладення та реєстрації договорів оренди земельної ділянки та підстав їх розірвання, припинення земельного сервітуту, порядку приватизації земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Говорили також про право осіб на безоплатну правову допомогу, особливості захисту прав і свобод людини, порядок звернення до центрів і бюро правової допомоги для отримання первинної та вторинної правової допомоги.

Принагідно фахівчиня місцевого центру Ганна Петрик повела виховну годину для учнів 10-11 класів Староушицької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів екологічного напрямку. Тема розмови – «Стоп булінг». Юристка розповіла про ознаки, види булінгу та наголосила на відповідальності за цькування.

Відбулась також бесіда з медичними працівниками Староушицької районної лікарні № 3. Фахівці центру поінформували колектив, що вони мають право на безоплатну правову допомогу, роз’яснили відмінності між фактичним шлюбом та зареєстрованим, розповіли про майнові права подружжя.

На завершення візиту в селищі працював мобільний пункт консультування.