назад

Мобільні точки доступу в межах проекту « Я МАЮ ПРАВО!» працювали на Шосткинщині

Жителі Шосткинщини отримали якісні фахові юридичні консультації з питань орендних відносин щодо земельних паїв, спадкування, оформлення пенсій тощо. Це стало можливим завдяки роботі мобільної точки доступу, яка працювала 11 липня в с. Клишки та с. Чапліївка у складі фахівців Шосткинського місцевого центру з надання БВПД спільно з працівниками Головного територіального управління юстиції у Сумській області в межах проекту «Я МАЮ ПРАВО!».
Мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги – реальна можливість отримати фахову відповідь на актуальне правове питання. Під час виїзду до робочої групи звернулося 9 осіб, які змогли проконсультуватися з юристами та знайти шляхи вирішення правових проблем.

У ході виїзного прийому працівники системи безоплатної правової допомоги провели правопросвітницькі бесідиз жителями населених пунктів на тему «Оренда землі. Основні кроки». Громадяни дізналися, у якій формі укладається договір оренди земельної ділянки, підстави укладання та підстави розірвання.

Також у межах проекту «Я МАЮ ПРАВО!» здійснена адресна допомога жительці с. Чапліївка, яку турбувало питання оформлення субсидії та якій було надано кваліфіковану правову допомогу.

Довідково: у складі робочої групи працювали фахівці Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Микола Гудіма, Катерина Мірошниченко, Юлія Зацаринна, приватний нотаріус Лариса Кузьомкіна.