назад
23.08.16

Мобільний консультаційний пункт для учасників АТО в дії

P724084618 серпня 2016 року в приміщенні  районного військового комісаріату працював мобільний консультаційний пункт для учасників бойових дій та бійців АТО Новоархангельського району.
Роботу консультаційного пункту забезпечували фахівці Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Лісовий, Михайло Коломійчук, Микола Рудий та Михайло Філіпенко.
Звертаючись до військовослужбовців, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Олександр Лісовий нагадав, які саме права та гарантії мають ветерани війни, учасники бойових дій, бійці АТО та члени сімей загиблих військовослужбовців. Зокрема, право на безоплатну вторинну правову допомогу мають особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветерана війни та гарантії їх соціального захисту». Олександр Лісовий детально розяснив, яким чином можна звернутись до місцевого центру та які документи необхідно при цьому подати. 
 
Новопризначений працівник відділу Новоархангельського бюро правової допомоги Володимир Філіпенко розповів  про відкриття з 1 вересня 2016 року мережі бюро правової допомоги по всій Україні. Звертаючись до присутніх військовослужбовців та працівників військкомату він зазначив, що новостворене бюро правової допомоги у Новоархангельську  розташоване  на першому поверсі  приміщення санепідемстанції за адресою: вул. Пушкіна, 28. Туди за правовою допомогою можуть звернутися всі, кому потрібна фахова юридична допомога. Володимир Філіпенко підкреслив, що завданнями новостворених бюро є надання юридичних консультацій, правопросвітництво, забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги та електронних сервісів Міністерства юстиції. Можливість звернутися по допомогу мають і жителі інших населених пунктів   Кіровоградщини, адже з вересня розпочнуть роботу 18 бюро правової допомоги.
Працівники місцевого центру Микола Рудий та Михайло Коломійчук надали консультації  військовослужбовцям з питань, які їх цікавили. Переважно вони стосувалися санаторно-курортного лікування, отримання пільгових ліків, отримання субсидій та питання виділення непридатних для обробітку земельних ділянок.
У рамках співпраці з громадською правозахисною організацією «Юридична сотня», серед присутніх були поширені – інформаційні буклети, пам’ятки військовослужбовцю, плакати, розроблені та надані для розповсюдження  даною громадською організацією.
По завершенню роботи консультаційного пункту працівники місцевого центру провели «вуличне інформування» для жителів смт Новоархангельськ.

P7240844

P7240838

P7240867