назад

Мобільний пункт консультування на базі місцевої ветеранської організації працював у Кам’янці-Подільському

DSC 0638     Співпраця Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання БВПД і Кам’янець-Подільської міської організації ветеранів розпочалася понад рік тому, коли 29 березня 2016 року сторони підписали відповідний Меморандум. Домовленість передбачала поєднання зусиль, можливостей та ресурсів для реалізації заходів, що мають на меті забезпечення правовою допомогою мешканців громади. Відтоді один раз на квартал на базі ветеранської організації працює мобільний пункт консультування від місцевого центру.

     Черговий виїзний прийом у рамках роботи мобільного консультаційного пункту відбувся 11 квітня. Його провели працівники Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання БВПД спільно із представниками ГО «Асоціація юристів м. Кам’янець-Подільського».

     До фахівців звернувся один громадянин з питанням щодо порядку звернення до суду. Клієнту надали змістовну консультацію, пояснивши, як діяти у ситуації.

DSC 0643

     Вадим Пархоменко, зокрема, зазначив, що до суду слід звертатися з позовною заявою, додатками підтверджувальних документів та квитанцією про оплату судового збору. Позовна заява подається в письмовій формі і має містити таку інформацію: 1) найменування суду, до якого подається заява; 2) ім’я (найменування) позивача і відповідача, а також ім’я представника позивача, якщо позовна заява подається представником, їх місце проживання або місце перебування, поштовий індекс, номер засобів зв’язку, якщо такий відомий; 3) зміст позовних вимог; 4) ціну позову щодо вимог майнового характеру; 5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; 6) зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування; 7) перелік документів, що додаються до заяви.

     *   *   *

     Нагадаємо, що Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою:  вул. Пушкінська, 44, тел. (03849) 5-01-59, 5-01-62). Правову допомогу можна отримати також у бюро правової допомоги, які є відділами місцевого центру:

Дунаєвецьке бюро правової допомоги — м. Дунаївці, вул. Шевченка, 83 а, тел. (03858) 2-02-78, 2-00-44.

Чемеровецьке бюро правової допомоги — смт Чемерівці, вул. Центральна, 28, тел. (03859) 2-01-27, 9-17-67.

Новоушицьке бюро правової допомоги — смт Нова Ушиця, вул. Українська, 28, тел. (03847) 2-22-75, 2-19-73.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.