назад

На Черкащині для адвокатів проведено черговий каскадний тренінг

semkt01 200x134Проведено тренінг із підвищення кваліфікації для черкаських адвокатів, що надають БВПД на тему «Особливості захисту у кримінальних провадженнях про злочини проти основ національної безпеки і військові злочини. Захист у кримінальних провадженнях про незаконних обіг наркотичних засобів. Здійснення захисту при застосування негласних слідчих (розшукових) дій».

Каскадний тренінг відбувся у місті Черкаси де впродовж чотирьох днів із 3 по 6 листопада 2015 року адвокати отримали можливість вдосконалити теоретичні знання, практичні навички та обмінятися досвідом. Для зручності адвокатів, які залучені до системи БВПД у Черкаській області їхбуло розділено на дві групи кожна з яких два дні вдосконалювала свою адвокатську майстерність. Таким чином завдяки проведеному тренінгу 75 черкаських адвокатів змогли підвищити свій професійний рівень.

Навчання провів адвокат-тренер Олексій Кузьмінський. Навчальний процес супроводжувався жвавою дискусією та обговоренням питань надання вторинної правової допомоги. Детально були розглянуті такі важливі теми тренінгу як – дії захисника у кримінальних провадженнях про незаконних обіг наркотичних засобів, здійснення захисту при застосування негласних слідчих (розшукових) дій та особливості захисту у кримінальних провадженнях про злочини проти основ національної безпеки і військові злочини.

Вся дискусія супроводжувалась аудіовізуальними матеріалами для наочного та кращого сприйняття викладених теоретико-практичних знань. Кожного адвоката було забезпечено методичними матеріалами.

Навчальні заходи організовано Координаційним центром з надання правової допомоги та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області спільно з ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу», за сприяння Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

semkt01

semkt06

semkt04

 

semkt03

semkt05

semkt02

 

Каскадні тренінги  – навчальні заходи для адвокатів системи БВПД, що проводяться одночасно у всіх регіонах адвокатами-тренерами за визначеною тематикою. Основною метою проведення каскадних тренінгів є підвищення кваліфікації адвокатів, залучених до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі. За підсумками каскадних тренінгів учасники, що прослухають повну програму, отримають сертифікати.

Така форма роботи, як каскадні тренінги, сприяє проведенню комплексного аналізу практики адвокатів, вчасного виявлення проблем, обміну досвідом, формування спільних стратегій і тактик захисту, визначення тематики наступних методичних рекомендацій тощо.