назад

На Донеччині масштабно відсвяткували Міжнародний день захисту дітей

IMG 1968Вже традиційно прихід літа асоціюється із дитячим днем, який вважається одним із найдавніших міжнародних свят. Щорічне свято знаменує одвічну надію та радість, бо саме в дітях ми хочемо бачити здійснення мрій та сподівань. Одним із найголовніших обов’язків дорослих є турбота про дітей та захист їх прав.

Фахівчині Регіонального та Маріупольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у Донецькій області, Ювенальною превенцією Донеччини та Донецьким юридичним інститутом МВС України взяли участь у святі дитинства у Маріуполі. Діточок чекало багато несподіваних сюрпризів: були й подарунки, з яких яскраві смаколики, цікаві малюнки та розважальні правові ігри. Дорослі й діти були захоплені радісною, різнобарвною та теплою атмосферою свята, малеча приймала активну участь в різноманітних іграх та тематичних заходах. У вигляді гри присутнім нагадали про основні права дитини, а також про їх обов’язки. Підводячи підсумки цього дня можна сміливо сказати – він видався дуже яскравим та теплим як для дітей, так і для дорослих.

Представники Вугледарського бюро також не залишились осторонь, адже наші спеціалісти прагнуть робити якомога більше для захисту дітей.61835714 1014035378803568 6306521113186795520 n

Начальник відділу «Вугледарське бюро правової допомоги» Анна Токарєва відвідала школу №3, з метою інформування дітей про їх права. Також, на території Центрального дому культури м. Вугледар було розміщено ігрові столики з іграшками для малюків. Програмою заходу передбачалось проведення ігор правопросвітницького характеру: різноманітні вікторини, кросворди, “поле чудес”.

Аудиторія була зацікавлена та досить активна, діти виявляли бажання до участі і демонстрували всі свої знання. Варто зазначити, що наші маленькі громадяни дуже обізнані у своїх правах.

У Нікольському районному парку фахівчиня бюро Наталя Татар провела захід з дітьми на тему: “Права дитини в сучасному світі”. В ході проведення заходу особливу увагу приділили розвитку уявлень про права дитини, виховання поваги до прав людей та звісно, поняттям права та обов’язки дитини. Дітки отримали солодкі подарунки та значки «Право з тобою».

На відміну від дорослих, діти, в силу свого віку, не в повній мірі знають, як захистити свої права. Саме тому працівники відділу «Волноваське бюро правової допомоги» здійснили правопросвітницький захід для дітей під час якого, малеча отримала іменні паспорти прав дитини та долучилась до інтерактивних ігор з прав людини.

61996895 2005499369757118 2575355479802773504 nА, фахівці Краматорського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги разом з працівниками Головного управління юстиції в Донецькій області провели захід, присвячений Міжнародному дню захисту дітей у м. Краматорську. Молодші дітки приймали участь у казковій вікторині, грали в гру «Про що мовчать речі?», а підлітки розібралися з правами та обов’язками дітей; поміркували як будуть діяти в ситуаціях з незнайомцями. Батьки також не залишились осторонь і допомогли дітям з вирішення завдань, та самі проконсультувались у фахівців-правників. Звісно, яке ж свято без подарунків – кожна дитина отримала заохочувальні призи.

Найменші мешканці Олександрівської об’єднаної територіальної громади також відсвяткували День захисту дітей. Начальник відділу «Олександрівське бюро правової допомоги» Ганна Марич несподівано для себе і для інших виступила у ролі казкової героїні – Червоної Шапочки. Оскільки за сюжетом квесту героїня здобула юридичну освіту, то й завдання інтерактивної гри для дітлахів мала відповідного юридичного напрямку. До речі, маленькі розумники виявилися дуже кмітливими. Вони миттєво відгадували загадки за мотивами казок та ще швидше пропонували варіанти відповідей на питання: які права казкових героїв були порушені?61841061 449856225800001 7945639409691394048 n

У дошкільному навчальному закладі комбінованого типу №34 “Дельфін” Дружківської міської ради начальник відділу «Дружківське бюро правової допомоги» Інна Куракіна привітала дітей зі святом. На території дитячого садка в цей день для діточок було проведено ціле святкове дійство: привітання, конкурси, розваги, діти танцювали та співали. Не обійшлося і без солодкого пригощання та вручення прапорців, значків, паспортів прав дитини та буклетів «Дитино, знай свої права!».

Відділ «Торецьке бюро правової допомоги» також не міг залишити осторонь, адже діти – це наше майбутнє! Саме з нагоди свята начальник зазначеного відділу Світлана Казакова провела дитячу правову гру для наймолодших представників міста Торецька, яка пройшла у формі квесту.
Після заходу батькам, які були спостерігачами заходу, було доведено інформацію про пільги, які може отримувати кожен член багатодітної родини.

Окрему подяку Регіональний центр висловлює ПРООН в Україні, адже зробити цей день ще більш яскравим та цікавішим вдалось саме за їх підтримки.

 

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до:

  Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях 

Адреса: проспект Соборний, 77, 8 поверх, м. Запоріжжя та вул.Зелинського,27а, м. Маріуполь

МАРІУПОЛЬСЬКИЙ МІСЦЕВИЙ ЦЕНТР ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ   м.Маріуполь,Харлампієвська ,буд 15 Тел : (0629)474-695, +38050-951-28-81

КРАМАТОРСЬКИЙ  МІСЦЕВИЙ ЦЕНТР ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ м. Краматорськ, вул. Академічна,буд 20 Тел : ( 06264) 6-63-41, +38099-266-91-62