назад

На Харківщині пройшов Другий етап конкурсного з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги


{gallery width=150 height=150 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/19/31_01_2019/IMG_2094.JPG{/gallery}

У правовому клубі PRAVOKATOR 23 січня розпочався другий етап конкурсу адвокатів. Комісія під головуванням директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях Анатолія Бородавки провела співбесіду з кандидатами та розглянула надані ними документи відповідно до Положення про конкурс.

Перший конкурсний етап тривав з 3 грудня 2018 року, і за підсумками засідання конкурсної комісії 14 січня цього року, його успішно подолали 32 претенденти. Вони й допущені до індивідуальної співбесіди та прийняття остаточного рішення щодо можливості надавати безоплатну правову допомогу.

 IMG 2080

Комісія, зокрема, розглядає приклади успішних справ кандидатів, оцінює мотивацію кандидатів до надання безоплатної правової допомоги, бажання працювати не лише в обласних центрах, а й у районах Харківщини, навіть у найвіддаленіших.

Серед критеріїв оцінювання не лише професіоналізм, а й мотивація, вміння надавати приклади. Важливі також особисті якості – комунікабельність, емоційна врівноваженість, готовність виїжджати до тих, хто потребує правової допомоги, о будь-якій годині доби. Адже у невеликих населених пунктах, на відміну від мегаполісів, люди не мають можливості постійного доступу до правників, які можуть захистити їх інтереси.

Додатково

Нагадуємо, що відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 06.11.2018 № 3957/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги», з 03 грудня 2018 року по 31 січня 2019 року проводиться конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної втояринної правової допомоги.


Інформація про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях:

Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх

Контактний телефон: (057) – 705 – 03 – 52

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103

 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)

 Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua