назад

На Івано-Франківщині провели другий етап ХІІI конкурсу з відбору адвокатів до системи безоплатної правової допомоги

Днями у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області відбувся другий етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Конкурсна комісія у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області провела індивідуальні співбесіди з адвокатами, які виявили бажання долучитись до співпраці. Для проходження співбесіди до центру завітали 8 адвокатів. Їх оцінювали за критеріями мотивації до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельності, емоційної врівноваженості, вміння запропонувати приклади надання правової допомоги.

Адвокати, які пройдуть конкурс, залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору відповідно до Порядку і умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають БВПД на тимчасовій основі, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11.01.2012 № 8.

 

До складу комісії увійшли представники органів юстиції та судової системи, Ради адвокатів Івано-Франківської області, Університету Короля Данила, адвокати та  фахівці системи БПД Прикарпаття.

Директор Регіонального центру з надання БВПД в області Михайло Євчук, як голова комісії, при проведенні індивідуальних співбесід з адвокатами просив звернути увагу на якості надання правових послуг відповідно до кваліфікаційних вимог.

Результати другого етапу конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, будуть оприлюдненні до 12 серпня 2021 року.