назад

На Калущинні відбулося відзначення 5 річниці прийняття Закону України «Про пробацію»

З нагоди відзначення 5 річниці прийняття Закону України «Про пробацію», 6 лютого у Калуській центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка відбувся круглий стіл за участю фахівців системи безоплатної правової допомоги.

У роботі круглого столу взяли участь представники апарату Калуського міськрайонного суду Олег Ониськів, прокурор Калуської місцевої прокуратури Дмитро Шевчук, начальник сектору превенції Калуського відділу поліції Михайло Слободян, представники Калуського місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги Іванна Грещук та Дарія Кащій, начальник відділу активної підтримки безробітних Калуського міськрайонної філії центру зайнятості Аліна Абрамець, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Богдана Ніздропа, фахівець Калуського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, волонтера пробації Ярослав Гвоздецький, спеціаліста служби у справах дітей  Руслана Сивої, волонтер пробації Галина Федюра.

Захід розпочався із вступного слова старшого інспектора Калуського міськрайонного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області Ольги Лосик, яка довела до відома  учасників мету, принципи та завдання служби пробації, зауваживши на її актуальності та необхідності. Пробація – це не покарання, а система заходів із залученням до співпраці правоохоронних органів, органів державної влади, громадян та волонтерів пробації.

Учасники круглого столу свої виступи доповнювали яскравими прикладами з досвіду роботи, які викликали особливий інтерес та увагу аудиторії.  Кожен із них розкрив специфіку свого напряму роботи, вказавши на труднощі, з якими стикаються під час виконання професійних обов’язків, та успіхи, якими пишаються.

На завершення старший інспектор сектору висловила подяку гостям, особливо фахівцям Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  за співпрацю та підтримку.