назад

На Кам’янеччині фахівці системи БПД презентували свою роботу партнерам та студентам

У межах Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги юристи Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги презентували свою роботу для соціальних партнерів та студентів навчальних закладів міста.

«Людина, яка опинилася в складній життєвій ситуації, має право отримати від держави юридичний захист»,  – з таких слів розпочав захід директор місцевого центру Валентин Бартиш.  Далі  розповів присутнім про основні завдання та пріоритети системи безоплатної правової допомоги, зокрема наголосив на питанні якості надання такої допомоги.

Юристка Ганна Петрик ознайомила аудиторію з результатами діяльності Кам’янець-Подільського місцевого центру за період роботи від початку 2019 року. А відтак присутні переглянули відеоролики «БПД – поруч» про реальні історії громадян – клієнтів місцевих центрів і бюро.

Клієнтка центру, яка завітала на захід, розповіла, що завдяки діям юриста місцевого центру суд зобов’язав роботодавця виплатити заборговані кошти  на відрядження, що не були компенсовані їй при звільненні.

Про те, як працювали адвокати ще з початку створення системи безоплатноїправової допомоги, які позитивні зміни відбулися відтоді розповів адвокат Ігор Худий.

До слова запросили також завідувачку відділення «Право» коледжу Подільського державного аграрно-технічного університету, яка наголосила на тісній співпраці центру та навчального закладу, подякувала колективу центру за активну участь у правопросвітницьких заходах та можливість проходження студентами закладу переддипломної практики в центрі.

Для ознайомлення молоді з роботою системи БПД учнів та студентів запросили на екскурсії до Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також до Новоушицького, Чемеровецького та Дунаєвецького бюро правової допомоги.

Під час екскурсій студенти дізналися, як працюють фахівці центру, як відбувається призначення адвоката чи юриста для захисту інтересів клієнта, які категорії осіб можуть отримати безоплатну первинну та вторинну правову допомогу.