назад

На Миколаївщині продовжують роботу мобільні бригади по роботі з учасниками бойових дій та членами їх сімей

Про потреби учасників бойових дій та членів їх сімей в юридичній підтримці йшлося під час робочих зустрічей з мобільними бригадами соціально-психологічної допомоги, що відбулися днями в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області.

За словами представників мобільних бригад, серед найбільш запитуваних є потреба у допомозі в оформлені земельних ділянок, втім є питання і в інших сферах, до прикладу, вирішення трудових спорів тощо. Зауважимо, що у разі виявлення потреби в правничих послугах працівники мобільних бригад направляють ветеранів та членів їх сімей до найближчого місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги чи бюро правової допомоги. Після чого працівники системи надають необхідну юридичну допомогу, від консультацій до представництва в суді.

«Держава надала учасникам бойових дій ряд прав, серед яких – право на безоплатне отримання земельної ділянки, щорічну разову грошову допомогу, безоплатне медичне забезпечення тощо, втім як показує практика випадки порушення цих прав непоодинокі. Тож, допомога фахівців системи БПД є вкрай необхідною», – відзначила директорка Регіонального центру Наталія Гнатуша.

Нагадаємо, що мобільної бригади соціально-психологічної допомоги по роботі з ветеранами АТО/ООС та членами їх сімей працюють в рамках пілотного проєкту «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні», що реалізується Міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я» за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

Довідково: Особи на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» мають право отримати необхідну правову допомогу за рахунок держави – від правових консультацій до представництва інтересів у судах.

Як отримати безоплатну правову допомогу?

Підготуйте необхідні документи:

– паспорт громадянина України

– ідентифікаційний номер

– посвідчення учасника бойових дій.

Зверніться до:

– найближчого центру з надання безоплатної правової допомоги чи бюро правової допомоги.

Дізнатися адресу можна на веб-сайті системи БПД https://www.legalaid.gov.ua/

Або зателефонувавши до єдиного контакт-центру 0800-213-103 (цілодобово та безкоштовно в межах України).