назад

На осінньому балу – про права людей з інвалідністю

Людина з інвалідністю – повноцінна, рівна з усіма членами суспільства особа, яка має бути не тільки обізнаною у своїх правах, але й знати, що може захистити їх за допомогою системи безоплатної правової допомоги. Саме на цьому акцентували увагу громадян головні спеціалісти Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анастасія Вольська та Максим Усаченко, які були присутніми на «Осінньому балу-2019» за участі дітей та молоді з інвалідністю, що відбувся в приміщенні культурно-розважального центру «Adrenalin city» 22 листопада 2019 року.

У місті Луцьку вже вдруге за підтримки Луцької міської ради організовують свято танцю та грації «Осінній бал». Для того, щоб кожен, не зважаючи на певні особливості, мав змогу продемонструвати свій талант в ритмі танцю та поринути в неймовірну атмосферу свята.

У заході взяли участь 137 людей з інвалідністю. А також долучились громадські організації: «Сильні діти», «Повір у себе», «Янголята», «Кольорова капустинка», «Джерело життя» та Луцький навчально-реабілітаційний центр. Їхніми партнерами на танцмайданчику були батьки, військовослужбовці Національної Гвардії України, місцеві чиновники та представники засобів масової інформації. Учасники дивували виконанням звичайного та віденського вальсів, менуету та полонезу.

Під час події фахівці системи безоплатної правової допомоги інформували людей з інвалідністю про їхні права, пільги, а також можливості захисту. Окрім цього, повідомили про місцезнаходження та контакти Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, в який вони можуть звертатись у разі виникнення запитань та справ правового характеру.

Серед присутніх були поширені друковані матеріали «Безоплатна правова допомога».