назад
14.11.13

На семінарі для суддів-викладачів обговорили проблемні питання надання безоплатної правової допомоги

ConferenceУ місті Львові триває триденний семінар для суддів-викладачів «Практичні питання застосування нового Кримінального процесуального кодексу України», який розпочався 13 листопада 2013 року.

Семінар організовано Національною школою суддів України у співпраці з проектом Ради Європи «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», Програмою реформування системи кримінального судочинства (OPDAT) Департаменту юстиції США Посольства США в Україні та проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».

Метою заходу є обговорення проблемних аспектів застосування Кримінального процесуального кодексу України та шляхів їх вирішення, а також обмін досвідом суддів-викладачів та обговорення майбутніх можливостей посилення їх ролі у впровадженні заходів з розбудови спроможності в сфері кримінальної юстиції.

Участь у семінарі беруть представники Національної школи суддів України, радники Департаменту юстиції США, експерти Офісу Ради Європи в Україні, проекту USAID «Справедливе правосуддя», Центру політико-правових реформ, судді Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, апеляційних та місцевих судів.

Від Координаційного центру участь у семінарі взяв Олександр Дзюбенко, директор Полтавського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який на сесії «Окремі питання захисту» виступив з доповіддю щодо проблемних питань надання безоплатної правової допомоги з точки зору сторони захисту.

З програмою семінару можна ознайомитись тут.