назад

На Сумщині розпочали роботу 9 волонтерів безоплатної правової допомоги

У лютому 2021 року система безоплатної правової допомоги анонсувала старт проєкту «Волонтер БПД», до реалізації якого долучилися всі регіони України, і Сумщина зокрема. Кандидати мали пройти кілька нескладних етапів відбору. А 29 квітня на базі Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області відбулася співбесіда, за результатами якої волонтери підписали договори про співпрацю та отримали посвідчення волонтера БПД.

До Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області на співбесіду прибули кандидати з різних куточків Сумщини: Охтирки, Шостки, Сум, Липової Долини, Дружби. Усі вони попередньо заповнили анкети, пройшли онлайн-курс «Основи волонтерської діяльності» й отримали сертифікати. Тож попереду залишався останній етап – співбесіда. Її проводила очільниця Регіонального центру Олена Демченко разом з директорами місцевих центрів з надання БВПД.

«Нам приємно, що стати волонтерами БПД виявили бажання такі мотивовані, зацікавлені громадяни, які мають певний життєвий досвід, вагомі професійні здобутки, активну громадянську позицію. З їхньою допомогою, маємо надію, ще більше жителів Сумщини будуть поінформовані з діяльністю центрів та бюро правової допомоги й вирішуватимуть свої проблемні питання разом з нашими юристами», – говорить Олена Демченко.

За результатами співбесіди відібрано 9 кандидатів, які будуть здійснювати волонтерську діяльність на території Сумської області. З ними директори підписали договори про співпрацю та вручили посвідчення волонтера БПД.