назад

На Верховинщині провели круглий стіл з питань шлюбних відносин

Днями фахівцями відділу «Верховинське бюро правової допомоги» за участі представників Верховинського РВ ДВС Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (місто Івано-Франківськ) та Верховинської районної державної нотаріальної контори проведено круглий стіл на тему: «Шлюбний договір. Майнові відносини подружжя».

Під час заходу акцентували увагу на тому, що за шлюбним договором не може передаватися у власність одному з подружжя майно, яке підлягає державній реєстрації. Учасники круглого столу звернули увагу на те, якщо шлюбним контрактом передбачено стягнення аліментів на утримання дітей, тоді аліментні платежі стягуватимуться на підставі виконавчого напису нотаріуса без необхідності довгої судової тяганини.

Начальник відділу «Верховинське бюро правової допомоги» Ірина Кікінчук у своїй розмові наголосила, що шлюбний договір не може регулювати особистих відносин подружжя, а також не може зменшувати обсяг прав та обов’язків дитини, які обумовлені Сімейним Кодексом України.