назад

На Волині відбувся другий етап XIIІ конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги

20 липня 2021 року у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області завершено 2 етап ХІІІ конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги (надалі – конкурс).

Заяву на участь у конкурсі подало 13 адвокатів. На попередньому етапі конкурсною комісією з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області (надалі – конкурсна комісія), розглянуто подані адвокатами копії документів, проведено оцінювання адвокатів за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності застосування до адвоката дисциплінарних стягнень та, враховуючи результат проходження адвокатом дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги», допущено до проходження співбесіди 10 адвокатів.

Адвокати пройшли індивідуальну співбесіду з конкурсною комісією, під час якої було проведено їх оцінювання за критеріями мотивації до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельності, емоційної врівноваженості, вміння представити приклади надання правової допомоги. За рішенням комісії 1 адвокату було надано можливість взяти участь у співбесіді дистанційно в режимі відеоконференції.

Адвокати, що пройдуть конкурс будуть включені до реєстру адвокатів, які можуть залучатися до надання безоплатної вторинної правової допомоги відповідно до Порядку і умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2012 року № 8 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 19 грудня 2012 року № 1214).

Результати конкурсу будуть оприлюднені до 12 серпня 2021 року на офіційних вебсайтах Мінюсту, Координаційного центру, відповідного Міжрегіонального управління.