назад

На Волині відзначили Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги

10 грудня міжнародна спільнота відзначає День прав людини. Цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини. Із цієї нагоди вперше проводиться Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги. А це – хороша можливість ще раз обговорити актуальні питання співпраці та взаємодії з адвокатами та партнерами, клієнтам – розповісти власні життєві історії, а студентству – ознайомитись із діяльністю центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги Волині.

Директорка Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Наталія Смолярчук, відкриваючи захід, висловила слова вдячності присутнім за надійну співпрацю та активне партнерство, акцентувавши увагу на регіональних особливостях, напрацюваннях та здобутках системи БПД Волині.

«Повага до гідності людини, захист її прав та законних інтересів – пріоритет системи безоплатної правової допомоги», – наголосила Наталія Смолярчук, додавши, що лише командна робота, побудована на взаємодовірі та взаєморозумінні, – запорука її успішності.

Своєю чергою партнери та адвокати за філіжанкою кави поділились досвідом співпраці з центрами з надання БВПД.

Клієнтка Луцького місцевого центру з надання БВПД розповіла присутнім про те, як завдяки кваліфікованим діям адвоката Олександра Носкова їй вдалось уникнути виселення з квартири.

«На сьогоднішній день клієнтка як проживала, так і проживає в квартирі, загрози виселення немає, але борг є, хоча його можливо погасити шляхом реструктуризації»,– наголосив на особливостях справи Олександр Носков.

Про послуги, які можна отримати у місцевих центрах з надання БВПД та бюро правової допомоги Волині, що зорієнтовані на захист прав людей, їх потреб та вимог суспільства, розповіли юристи студентам, які завітали до них на екскурсію у Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги.

Молодь отримала можливість на практиці ознайомитись із процедурою прийому громадян, шляхами вирішення їх правових проблем, наданням правових консультацій, а також поспілкуватися із адвокатами щодо захисту прав неповнолітніх осіб, відповідальності за нанесення тілесних ушкоджень, отримавши практичні поради, як діяти у випадку затримання працівниками поліції тощо.

Під час заходів було розповсюджено поліграфічну продукцію із циклу системи БПД.