назад

На Закарпатті до волонтерства у сфері надання безоплатної правової допомоги вже долучилося восьмеро небайдужих краян

Взяти участь в проєкті «Волонтер БПД», реалізація якого стартувала 25 лютого по всій Україні, на Закарпатті виявило бажання 17 краян. Це – активні та небайдужі люди різного віку та професій, яких об’єднує загальна риса – бажання допомагати людям відстоювати свої права у законний спосіб.

29 квітня у Регіональному центрі з надання БВПД у Закарпатській області з метою підписання договору про співпрацю, зібралися волонтери, які успішно пройшли дистанційний навчальний курс «Основи волонтерської діяльності», отримали відповідний сертифікат та пройшли співбесіду з керівництвом Регіонального та Ужгородського місцевого центру з надання БВПД.

Семеро волонтерів цього дня отримали посвідчення, підписали угоду про співпрацю з центрами, презентували своє бачення та мету участі у проєкті,

а також очно ознайомилися із роботою центрів під час екскурсії, яку для них провели фахівці центрів. Після урочистого вручення свідоцтв та фото на згадку координатори та волонтери обговорили плани роботи та подальших спільних дій.

Днем раніше договір про провадження волонтерської діяльності у сфері надання БПД було підписано Хустським місцевим центром.

Сподіваємось, що така співпраця принесе позитивні результати обом сторонам: для волонтерів – це можливість отримати унікальний досвід співпраці з системою, покращити власний рівень правових знань, проходячи різноманітні тренінги, курси, семінари у сфері волонтерства тощо, розширити ділові контакти та навички комунікації. Для центрів з надання безоплатної правової допомоги – це допомога у забезпеченні доступу людей до правосуддя, підвищення їхньої правової свідомості та покращення поінформованості краян про  правову підтримку від держави, гарантовану законом.