назад
27.07.13

На засіданні Ради адвокатів України обговорено питання оплати праці адвокатів, які надають БВПД

Conference27 липня 2013 року в приміщенні Національної академії юридичних наук відбулося засідання Ради адвокатів України. Пунктом 2 порядку денного було обговорення питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, а саме: стан фінансування та проблеми застосування Порядку оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу та Методики обчислення розміру винагороди адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу у кримінальних провадженнях, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2012 року № 305 «Питання оплати послуг та відшкодування витрат». З цього питання виступив директор Координаційного центру Андрій Вишневський, який представиви увазі присутніх Концепцію змін до згаданої постанови.

У ході обговорення вирішено звернутися до Прем′єр-міністра України Миколи Азарова стосовно розгляду питання підвищення оплати послуг адвокатів, які надають БВПД.

Окрім того, було створено робочу групу, яка працюватиме над текстом спільного меморандуму між Міністерством юстиції та Національною асоціацією адвокатів України. До складу робочої групи, зокрема, увійшли: Катерина Коваль, заступник Голови Національної асоціації адвокатів України, заступник Голови Ради адвокатів України, Інна Рафальська, голова Ради адвокатів м. Києва, Інна Мокіна, голова Ради адвокатів Херсонської області, Вікторія Гайворонська, голова Ради адвокатів Харківської області, директор Харківського обласного центру з надання БВПД.

Андрій Вишневський у ході свого виступу також повідомив, що 2 версня цього року буде оголошено наступний (четвертий) конкурс з відбору адвокатів, які надають БВПД, а також про плани Міністерства юстиції створити у 2014 році 45 міжрайонних центрів з надання БВПД.