назад
17.10.14

На засіданні Ради Спілки адвокатів України обговорено зміни до Закону «Про безоплатну правову допомогу»

17 10 14 SAU17 жовтня 2014 року в місті Мукачево Закарпатської області відбулося засідання Ради Спілки адвокатів України (далі – САУ), порядок денний якого включав низку важливих організаційних та фінансових питань, які стосуються діяльності САУ.

Так, учасниками засідання було обговорено питання надання правової допомоги та соціального захисту учасників АТО, переселенців із зони АТО, а також та особам, які мешкають в зоні АТО; проблемні аспекти надання правової допомоги у кримінальних провадженняху зв’язку з проведенням АТО.

Радою САУ було прийнято рішення про створення Центру підвищення кваліфікації адвокатів при Спілці адвокатів України, керівником якого призначено Олександра Дроздова, а також обговорено можливість впровадження окремих європейських стандартів в нормах проекту ЗУ “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”.

Участь у засіданні взяв директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський, який поінформував присутніх про зміни, які торкнуться Закону України “Про безоплатну правову допомогу” у зв’язку з прийнятим 14 жовтня 2014 року Верховною Радою України Законом “Про прокуратуру” (реєстр. № 3541), проект яких був розроблений Координаційним центром, а також про особливості розподілу справ між адвокатами системи безоплатної правової допомоги.