назад

Надання правової допомоги вразливим верствам населення

Зустрічі з громадянами за місцем їхнього проживання, в умовах стаціонарного, тимчасового або денного перебування в територіальних центрах соціального обслуговування населення, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, вже стали традиційними для фахівців системи  безоплатної правової допомоги (БПД) Волині. Однією із форм таких зустрічей є робота консультаційних пунктів прийому громадян у відповідних  установах та проведення правопросвітницьких заходів.

Так, 11 серпня 2021 року працівники Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Степан Слащук та Анастасія Пасальська відвідали Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Володимир-Волинського району, що розташований у селі Льотниче Зимнівської сільської ради з метою надання правової допомоги людям похилого віку та особам з інвалідністю, які там перебувають.

Договір дарування, оформлення спадщини, визнання права власності на спадкове майно, зняття з реєстрації – питання, відповіді на які найбільше цікавили присутніх.

Зважаючи на те, що мешканці центру є жителями сільської місцевості і, як правило, є власниками земельних ділянок, представники центру провели для них інформаційно-правопросвітницький  захід на тему: «Особливості земельної реформи в Україні», під час якого висвітлили питання реалізації права громадян на безоплатне отримання земельної ділянки та її спадкування, присвоєння кадастрового номера, припинення та поновлення договору оренди землі.

На завершення зустрічі серед присутніх поширено інформаційні буклети системи БПД.