назад

Надання вторинної правової допомоги під час пандемії : на Рівненщині з адвокатською спільнотою обговорено питання роботи з клієнтами хворими на COVID -19

Коронавірус та надання вторинної правової допомоги з захисту чи представництва. Обговорити ці питання до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області  завітали члени Ради адвокатів Рівненської області на чолі з головою Ради Сергієм Удовиченком.

Пандемія коронавірусу та введені загальнонаціональні карантинні заходи внесли свої корективи в життя та роботу кожного українця. Торкнулось це і системи безоплатної правової допомоги. Всі центри та бюро перейшли на дистанційну форму роботи з клієнтами щодо надання консультацій, себто первинної правової допомоги.

А що робити з наданням вторинної правової допомоги, коли фахівцю системи чи адвокату необхідно безпосередньо контактувати з клієнтом? Як надавати правову вторинну допомогу особам хворим на коронавірус або таким, в кого є симптоми COVID -19?

«Життя і здоров’я людини – найбільша цінність. Сьогодні ми зіштовхнулись з новим викликом, під назвою – коронавірус. Безпрециндентні протиепідеміологічні захохи змусили нас усіх передивитись підходи до роботи. Проте, надання правової допомоги людям – це наш професійний обов’язок.Тому,сьогодні ми маємо обговорити алгоритим взаємодії адвоката з клієнтом хворим на коронавірус або таким, в кого є симптоми COVID -19», – наголосив у своєму вітальному слові директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк.

Разом з тим, під час спільної наради з представниками адвокатської спільноти директор Регіонального центру розповів про основні показники роботи за перший квартал адвокатів та системи БПД Рівненщини.

«В час пандемії система БПД Рівненщини продовжує роботу з захисту конституційних прав громадян. Примітно, що цьогоріч роботи додалось. За три місяці минулого року нами було видано 384 доручення адвокатам, цьогоріч за аналогічний період 441. Вдвічі збільшилась кількість  опрацьованих актів. Відповідно і зросла сума сплачених коштів. За три місяці 2019 року ми проплатили адвокатам 685 тисяч гривень, цього року за перший квартал сплачено 1 мільйон 785 тисяч гривень», – зазначив Василь Овдіюк.

На завершення зустрічі присутні детально обговорили основні положення запроваджених карантинних заходів а також санітарних норм, дотримання яких допоможе захиститись від зараження коронавірусом.