назад

Співпраця системи безоплатної правової допомоги з органами адвокатського самоврядування є важливим аспектом нашої діяльності. Адже клієнти системи БПД отримують якісну правову допомогу, яку забезпечують як центри правової допомоги, так і відповідні комісії адвокатури. Адвокати з перших днів роботи системи були надійними партнерами системи БПД і разом з фахівцями центрів надавачами вторинної правової допомоги.

Підсумки роботи системи безоплатної правової допомоги в 2019 році, перспективи спільної роботи у 2020 та конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги – про це та інше говорили директор Регіонального центру у Тернопільській області Ірина Хондогій, в.о. голови кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатів області Василь Притула та член КДКА Катерина Ходюк.

Ми цінуємо активну життєву позицію органів адвокатського самоврядування Тернопільщини в реалізації права особи на безоплатну правову допомогу. Мають місце непоодинокі випадки, коли адвокати, які не співпрацюють з системою, усвідомлюючи складність життєвого становища людини, перенаправляють клієнтів до центрів правової допомоги

– говорить Ірина Хондогій.

Багато клієнтів справді не мають можливості оплатити ринкову вартість послуг адвокатів. Система безоплатної правової допомоги в багатьох випадках є дійсно єдиною можливістю для людини захистити свої права

– зазначила Катерина Ходюк.

Також принагідно директор центру поінформувала, про проведення з 20 січня по 30 березня 2020 року конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги. Адвокати, які пройдуть конкурс, залучатимуться до надання БВПД на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору.