назад

Знання громадянами своїх прав і обов’язків є основою їх подальшої реалізації. Сьогодні практично кожен потребує інформації у доступній та зрозумілій формі щодо змісту та шляхів практичного застосування законів та інших нормативних актів. Цей процес може бути реалізований, насамперед, шляхом удосконалення рівня правової освіти населення.

Про посилення правової спроможності територіальних громад, роботу мобільних пунктів консультування, виїзні прийоми громадян, проведення правопросвітницьких заходів та іншого роду взаємодію з органами місцевого самоврядування говорили на зустрічі Директор Регіонального центру Ірина Хондогій та голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Керівники обговорили різні аспекти спільної роботи: розвиток правової спроможності територіальних громад; підвищення рівня правової підготовки населення, насамперед учнівської та студентської молоді; широке інформування населення про правову політику держави, діяльність органів влади на місцях, зміни у чинному законодавстві; розвиток точок доступу до правової допомоги та інше.

Віктор Овчарук відзначив високий рівень співпраці системи безоплатної правової допомоги з органами місцевого самоврядування Тернопільщини та запевнив у подальшій підтримці у сфері правопросвітництва та надання правової допомоги населенню.