назад
25.02.20

Налагодження співпраці з об’єднаними територіальними громадами в сфері протидії домашньому насильству

На базі Центру адміністративних та соціальних послуг Соколівської сільської ради відбулось засідання Координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

Під час якого представники поліції, центрів безоплатної вторинної правової допомоги, соціальних служб розробили та погодили план заходів на 2020 рік щодо протидії домашньому насильству.

«Особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також діти мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, що полягає в складенні документів процесуального характеру, представництва інтересів у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами. Ці послуги надають юристи центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги або бюро правової допомоги, а також адвокати, які співпрацюють із центрами», – повідомила учасникам Ради фахівчиня Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Цуцман.

Наприкінці зустрічі представники державних установ досягнули домовленостей щодо протидії домашнього насильства шляхом проведення інформаційних кампаній, розроблення та розміщення інформаційних матеріалів з питань протидії домашнього насильства та можливостей отримання допомоги особам, які постраждали, проведення правопросвітницьких заходів для учнівської та студентської молоді задля виховання нульової толерантності до домашнього насильства та налагодили механізм перенаправлення постраждалих осіб.

Довідково:

Координаційна рада з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на території Соколівської сільської ради з питань протидії насильства у сім’ї є постійним діючим консультаційно-дорадчим органом, яка утворена з метою забезпечення міжвідомчої співпраці, щодо реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашнього насильства і насильству за ознакою статі на місцевому рівні.

Завданнями Ради є:

  • визначення стану, причин і передумов поширення насильства;
  • підвищення поінформованості населення Соколівської сільської ради про форми, прояви, причини та наслідки насильства шляхом проведення спільних правопросвітницьких заходів;
  • ефективне виявлення та узгоджене реагування на факти вчинення насильства з урахуванням результатів оцінки ризиків, що загрожують постраждалій особі, своєчасне взаємне інформування суб’єктів та направлення постраждалої особи до служб підтримки;
  • дієва допомога та захист постраждалих осіб.