назад

Налагоджуємо співпрацю з органами місцевого самоврядування

18 лютого працівники Болехівського бюро правової допомоги з робочим візитом відвідали с. Тисів Болехівської міської ради.

Фахівці системи безоплатної правової допомоги провели робочу зустріч із сільським головою Володимиром Савчуком, в ході якої обговорили результати роботи Тисівської сільської ради в частині організації надання безоплатної первинної правової допомоги, а також конкретні першочергові правові потреби територіальної громади села у її взаємодії з органом місцевого самоврядування. За результатами зустрічі досягнули домовленості щодо подальшої співпраці сільської ради з Болехівським бюро правової допомоги та включення працівників бюро до складу комісій Тисівської сільської ради.

Після завершення робочої зустрічі правники провели тренінг для посадових осіб ОМС з питань удосконалення надання ними безоплатної правової допомоги. Учасники тренінгу ознайомились із засадами функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні, а також з методичними рекомендаціями щодо організації надання безоплатної первинної правової допомоги у сфері сімейних та житлових правовідносин, в процесі реалізації прав громадян на отримання адміністративних та соціальних послуг, вчинення посадовими особами сільської ради нотаріальних дій, забезпечення доступу громадян до публічної інформації, створення і діяльності сімей патронатних вихователів тощо. На завершення всі присутні отримали інформаційні матеріали на відповідну правову тематику.

Також цього дня в приміщенні Тисівської сільської ради працівники Болехівського бюро правової допомоги Мар’яна Гошовська й Ілона Калитин провели консультування жителів села з правових питань, пов’язаних із земельними, сімейними та іншими правовідносинами. Так, відвідувачам мобільного консультаційного пункту було роз’яснено зміст договору дарування житлового будинку та земельної ділянки, порядок введення в експлуатацію житлового будинку та реєстрації права власності на майно, порядок зміни розміру аліментів на утримання дітей тощо.