назад

c52

14 жовтня 2014 року директор Тернопільського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Хондогій Ірина Вячеславівна виступила на нараді в Тернопільському міськрайонному суді  під керівництвом голови суду – Грицака Р.М. Участь в нараді взяли понад 30 суддів та помічників суддів.

На нараді, зокрема,  розглядались питання взаємодії Центру із судами в частині залучення захисника для здійснення захисту за призначенням із врахуванням вимог кримінального процесуального законодавста та  Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Хондогій І.В. повідомила про те, що з 1 липня 2014 р. діють Стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі, затверджені наказом Міністерства юстиції України від 25 лютого 2014 року № 386/5, дотримання  яких є обов’язковим для адвокатів при наданні ними безоплатної вторинної правової допомоги.

На нараді висвітлювались питання щодо проведення вибіркових спостережень менеджера з якості Центру за роботою адвокатів в судовому засіданні з метою моніторингу дотримання ними стандартів якості.

На завершення директор Центру запропонувала висловити суддям  своє бачення  щодо результативності роботи адвокатів, залучених до надання безоплатної вторинної правової допомоги.